İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif
Zeytinyağlı nohut
Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet doğranmış soğan
½ çay kaşığı öğütülmüş tarçın, kişniş ve kimyon
2 büyük kabak, parçalar halinde kesilmiş
2 doğranmış domates
400 gr haşlanmış nohut, durulanmış ve süzülmüş
4 yemek kaşığı kuru üzüm
425ml sebze suyu
300 gr bezelye
Servis etmek için doğranmış kişniş
Aşama 1
Yağı bir tavada ısıtın, ardından soğanları yumuşayana kadar 5 dakika kavurun. Baharatları karıştırın. Kabakları, domatesleri, nohutları, kuru üzümleri ve sebze suyunu ilave edip kaynatın.
Aşama 2
Bezelyeyi karıştırın ve 5 – 10 dakika daha pişirin. Soğumasını bekleyin, servis etmek için kişniş serpin.