İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif
Taze fasülye
Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyapı
1 ince doğranmış olgun küçük domates
¼ ince doğranmış soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
200 gr yeşil fasulye, kesilmiş
İsterseniz domates sosu ya da salçası
200 gr haşlanmış kinoa ya da bulgur
Aşama 1
Yağı küçük bir tavada orta ateşte ısıtın. Bir tutam tuzla domates ve soğanı ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca sık sık karıştırarak yumuşatın. Sarımsakları ekleyin ve 30 saniye daha pişirin. Fasulyeleri ekleyin, üzerini kapatın ve ara sıra karıştırarak, fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Aşama 2
Daha önceden haşladığınız kinoa ya da bulguru da ekleyin 2 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.