İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif

Zeytinyağlı bakla

Malzemeler

1 limon, rendelenmiş ve suyu sıkılmış

4 enginar

5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

2 patates, soyulmuş ve doğranmış

5 taze soğan veya 4 küçük pırasa, ince dilimlenmiş

1 diş ezilmiş sarımsak

1 yemek kaşığı ince doğranmış nane

300 gr bakla

200 gr taze veya dondurulmuş bezelye

100 gr beyaz peynir, servis için

1 çay kaşığı kırmızıbiber, isteğe bağlı

Aşama 1

Limonu ikiye bölün, ardından enginarların uçlarını tırtıklı bir bıçakla kesin ve sert dış yaprakları soyun. Tabanlardaki sert parçaları ayırın ve sapları yaklaşık 5 cm'ye kadar kesin, beyaz çekirdekleri ortaya çıkarmak için dış kabukları soyun. Enginarları dörde bölün, kılçıklarından ayırın, ardından ikiye bölün. Bir kâseye aktarın ve limonun yarısının suyunu sıkarak kaplayın.

Aşama 2

Yağı bir tavada orta ateşte ısıtın ve patatesleri, taze soğanları, sarımsakları ve enginarları 5-6 dakika karıştırarak patatesler kahverengileşinceye kadar kızartın. Naneleri ve 500 ml suyu ekleyin, baharatlayın, üzerini örtün ve patates ve enginar yumuşayana kadar 12-15 dakika pişirin. Bakla ve bezelyeleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin, çok diri olmamak koşuluyla parlak rengini koruyun. Tavayı ocaktan alın. Baharatını tadın ve tuzu ayarlayın ve gerekirse kalan limonun yarısını sıkın.

Aşama 3

Altını kapatıp soğumaya bırakın. Haşlanmış makarna ile servis edin ve üzerine beyaz peynir serpin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil