İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif
Zeytinyağlı ve sütlü mantar
Malzemeler
1 diş sarımsak
1 soğan, ikiye bölünmüş
3 defne yaprağı
3 kekik dalı, artı bir tutam yaprak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr mantar, temizlendikten sonra kabaca doğranmış
3 orta boy haşlanmış ve doğranmış patates
Yarım bardak süt
Yeşil salata, servis için (isteğe bağlı)
Aşama 1
Bir tavaya sarımsak dişlerini, soğanı, defne yaprağını, kekik, zeytinyağı ve süt koyun. Kısık ateşte yavaş yavaş kavurun, kısmen kapakla örtün ve soğan yumuşayıncaya kadar pişirin.
Aşama 2
Mantarları ekleyin ve mantarları kızarana ve kuruyana kadar kavurun.
Aşama 3
Kabuklarını patateslerin üzerinde bırakın ve mümkün olduğunca ince dilimleyin. Patatesleri de tavaya ekleyip 1 dakika karıştırın. Ardından isterseniz salatayla servis yapmadan önce soğutun.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
Lezzetiyle dondurmayı unutturacak 10
smoothie tarifi
İftar sofralarının vazgeçilmezi: 6 farklı
pilav tarifi
İftar sonrasına özel, 5 pratik tatlı
tarifi