İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif

Zeytinyağlı ve sütlü mantar

Malzemeler

1 diş sarımsak

1 soğan, ikiye bölünmüş

3 defne yaprağı

3 kekik dalı, artı bir tutam yaprak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

300 gr mantar, temizlendikten sonra kabaca doğranmış

3 orta boy haşlanmış ve doğranmış patates

Yarım bardak süt

Yeşil salata, servis için (isteğe bağlı)

Aşama 1

Bir tavaya sarımsak dişlerini, soğanı, defne yaprağını, kekik, zeytinyağı ve süt koyun. Kısık ateşte yavaş yavaş kavurun, kısmen kapakla örtün ve soğan yumuşayıncaya kadar pişirin.

Aşama 2

Mantarları ekleyin ve mantarları kızarana ve kuruyana kadar kavurun.

Aşama 3

Kabuklarını patateslerin üzerinde bırakın ve mümkün olduğunca ince dilimleyin. Patatesleri de tavaya ekleyip 1 dakika karıştırın. Ardından isterseniz salatayla servis yapmadan önce soğutun.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Lezzetiyle dondurmayı unutturacak 10 smoothie tarifi
İftar sofralarının vazgeçilmezi: 6 farklı pilav tarifi
İftar sonrasına özel, 5 pratik tatlı tarifi

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil