İftar sonrası için kolayca hazırlayabileceğiniz, pratik 6 harika tatlı tarifi
Havuçlu Kek
Malzemeler
- 230 ml bitkisel yağ
- 100 gr yoğurt
- 4 büyük yumurta
- 1½ çay kaşığı vanilya özü
- ½ portakal kabuğu rendesi
- 265 g un
- 335 g şeker
- 2½ çay kaşığı öğütülmüş tarçın
- ¼ ince rendelenmiş taze hindistan cevizi
- 265 gr havuç (yaklaşık 3), rendelenmiş
- 100 gr kuru üzüm veya kuru üzüm
- 100 gr ceviz, kabaca doğranmış (isteğe bağlı)
Üstü için;
- 100 gr tereyağı, yumuşatılmış
- 300 gr pudra şekeri
- 100 gr yumuşak peynir (labne)
Aşama 1
Fırını 180 derecede ısıtın, iki kek kalıbının tabanını ve yanlarını fırın parşömeniyle yağlayın ve hizalayın. Yağı, yoğurdu, yumurtaları, vanilyayı bir kapta çırpın. Diğer kapta ise un, şeker, tarçın ve hindistan cevizini bir tutam tuzla karıştırın. Topaklanmayı önlemek için kaseyi hafif sallayın.
Aşama 2
Havuç, kuru üzüm ve kullanılıyorsa kuruyemişlerin yarısıyla birlikte ıslak malzemeleri kurumaya bırakın. Birleştirmek için iyice karıştırın, ardından kalıplar arasında bölün.
Aşama 3
25 - 30 dakika veya pastanın ortasına yerleştirilen bir kürdan ya da bıçak ucu temiz çıkana kadar pişirin. Eğer ıslak kek karışımı kürdana yapışırsa, 5 dakika daha pişirin, tekrar kontrol edin. Soğumaya bırakın.
Aşama 4
Krema yapmak için tereyağı ve şekeri pürüzsüz olana kadar çırpın. Yumuşak peynirin ya da labnenin yarısını ekleyin ve tekrar çırpın, ardından kalanını ekleyin (azar azar eklemek kremanın pürüzsüzlüğü için daha iyi olacaktır). Kekleri kaplarından çıkarın ve kremanın yarısı ile üst üste yayarak hazırlayın. Kalan krema ile üstünü süsleyin ve kalan cevizleri de serpmeyi unutmayın.