İftar sonrası için kolayca hazırlayabileceğiniz, pratik 6 harika tatlı tarifi
Yaban Mersinli Muffin
Malzemeler
- 100 gr tuzsuz tereyağı yumuşatılmış, artı 1 yemek kaşığı eritilmiş (yağlamak için)
- 140 gr pudra şekeri
- 2 büyük yumurta
- 140 gr yoğurt
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 2 yemek kaşığı süt
- 250 gr sade un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat ya da tekrardan kabartma tozu
- 125 g paket kuru yaban mersini (veya dondurulmuş olarak kullanın)
Aşama 1
Fırını 200 derecede ısıtın. 12 delikli kek kalıbını hazırlayın. Tereyağı ve pudra şekerini kabarana kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin ve 1 dakika çırpın, ardından yoğurt, vanilya özü ve sütü karıştırın. Un, kabartma tozu ve karbonatı ¼ çay kaşığı ince tuzla bir kapta karıştırın, ardından bunu ıslak malzemelere koyun ve tekrar karıştırın. Son olarak yaban mersini içine ekleyin ve karışımı kek kalıpları arasında paylaştırın.
Aşama 2
5 dakika pişirin, ardından fırını 180 dereceye düşürün ve kızarana kadar 15-18 dakika daha pişirin, ortasından kürdanla ya da bıçağın ucuyla kontrol edin.
Aşama 3
10 dakika soğuttuktan sonra afiyetle yiyin. Hava geçirmez bir kapta 3-4 gün saklayabilirsiniz.