İftar sonrası için kolayca hazırlayabileceğiniz, pratik 6 harika tatlı tarifi
Çikolatalı Pasta
Malzemeler
- 150ml ayçiçek yağı,
- 175 gr un
- 2 yemek kaşığı kakao tozu
- 1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
- 150 gr pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Hafif çırpılmış 2 büyük yumurta
- 150 ml yarım yağlı süt
Üstü için;
- 100 gr tereyağı
- 225 gr pudra şekeri
- 40 gr kakao tozu
- 2½ yemek kaşığı süt (gerekirse biraz daha fazla)
- Aşama 1
Fırını 180 derecede ısıtın. Kek kalıbının tabanını yağlayın. (2 kalıp kullanabilirsiniz) Unu, kakao tozunu ve karbonatı bir kaseye eleyin. Pudra şekerini de ekleyin ve iyice karıştırın.
Aşama 2
Un karışımının ortasında bir çukur açın ve pekmezle yumurtaları, ayçiçek yağını ve sütü ekleyin. Pürüzsüz olana kadar elektrikli bir çırpma teli ile iyice çırpın.
Aşama 3
Karışımı kek kaplarına dökün ve 25 - 30 dakika kadar yükselip sertleşene kadar pişirin. Fırından çıkarın, 10 dakika kadar soğumaya bırakın.
Aşama 4
Krema yapmak için tereyağını yumuşayana kadar bir kâsede çırpın. Yavaş yavaş süzün ve pudra şekeri ve kakao tozunu çırpın, ardından pudranın kabarık ve yayılabilir olması için yeterince süt ekleyin.
Aşama 5
İki keki tereyağlı krema ile süsleyin, kekin kenarlarını ve üstünü de biraz krema ile kapatın. Buzdolabında soğumaya bırakın.