İftar sonrası için kolayca hazırlayabileceğiniz, pratik 6 harika tatlı tarifi

Çikolatalı Pasta

Malzemeler

  • 150ml ayçiçek yağı,
  • 175 gr un
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
  • 150 gr pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Hafif çırpılmış 2 büyük yumurta
  • 150 ml yarım yağlı süt

Üstü için;

  • 100 gr tereyağı
  • 225 gr pudra şekeri
  • 40 gr kakao tozu
  • 2½ yemek kaşığı süt (gerekirse biraz daha fazla)
  • Aşama 1

Fırını 180 derecede ısıtın. Kek kalıbının tabanını yağlayın. (2 kalıp kullanabilirsiniz) Unu, kakao tozunu ve karbonatı bir kaseye eleyin. Pudra şekerini de ekleyin ve iyice karıştırın.

Aşama 2

Un karışımının ortasında bir çukur açın ve pekmezle yumurtaları, ayçiçek yağını ve sütü ekleyin. Pürüzsüz olana kadar elektrikli bir çırpma teli ile iyice çırpın.

Aşama 3

Karışımı kek kaplarına dökün ve 25 - 30 dakika kadar yükselip sertleşene kadar pişirin. Fırından çıkarın, 10 dakika kadar soğumaya bırakın.

Aşama 4

Krema yapmak için tereyağını yumuşayana kadar bir kâsede çırpın. Yavaş yavaş süzün ve pudra şekeri ve kakao tozunu çırpın, ardından pudranın kabarık ve yayılabilir olması için yeterince süt ekleyin.

Aşama 5

İki keki tereyağlı krema ile süsleyin, kekin kenarlarını ve üstünü de biraz krema ile kapatın. Buzdolabında soğumaya bırakın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil