İftar sonrası için kolayca hazırlayabileceğiniz, pratik 6 harika tatlı tarifi
Suyla Yapılan Pamuk Kek Tarifi
Malzemeler
- 3 adet orta boy yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilin
- 1.5 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 3 silme su bardağı +1 su bardağından 1 parmak eksik un
Kakaolu Kısmı için;
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı su
Yapılış aşamaları
1. Yumurta ve şekeri karıştırma kabımıza alıp köpürene kadar 3
dakika çırpalım.
2. Vanilya ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim. Suyu
ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
3. En son yavaş yavaş unumuzu ekleyelim, eklerken içine kabartma
tozu ve karbonatımızı da ekleyip çırpalım. 4. Dilerseniz vanilyayı
un ve kabartma tozu ile de ekleyebilirsiniz. Eğer kekinizi 2 renkli
yapacaksanız bu aşamada hamurun 1/3’ini ayrı bir kaseye ayırarak
daha sonra üzerine kakao ve su ekleyip tekrar çırpmalısınız.
5. Kabımızı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı ile her yerini
güzelce yağlayalım ve iç harcımızı kalıba döküp bir kaç defa
tezgahta vurup yüzündeki kabarcıkları alalım.
6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında orta kısımda kürdan ile
kontrol ederek kurdan temiz çıkana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim
ve ilk 20 dk. açmayalım.
7. Fırından çıkarınca yüzüne temiz bez kapatıp 5 dakika dinlenmeye
bırakalım ve kekimizi ters çevirip kalıbından çıkaralım.
*Harcımın içine 2 tane portakal kabuğu rendesi
ekleyebilirsiniz.
*İçine ceviz veya çekilmiş badem ve tarçın da ekleyebilirsiniz
güzel bir tat katıyor.