İftara çorba şöleni: 5 özel tarif
Kereviz Çorbası
Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr kereviz, dilimlenmiş, sert yerleri çıkarılmış
1 diş soyulmuş sarımsak
200 gr patates, soyulmuş ve küçük parçalar halinde kesilmiş
500 ml sebze suyu
100 ml süt
Servis için kıtır ekmek
Aşama 1
Yağı büyük bir tencerede orta ateşte ısıtın, kerevizi, sarımsağı ve patatesi koyun ve yağ ekleyin. Biraz su ve bir tutam tuz ekleyin. 15 dakika düzenli olarak karıştırın, sebze yapışmaya başlarsa biraz daha su ekleyerek pişirin.
Aşama 2
Sebze suyunu da ekleyin ve kaynatın, ardından ocağı kısın, patatesler parçalanıncaya ve kereviz yumuşayana kadar 20 dakika daha pişirin. Çorbayı püre haline getirmek için blender kullanın, ardından sütü dökün ve tekrar karıştırın. Çıtır çıtır ekmekle servis yapın.