İftara çorba şöleni: 5 özel tarif
Bezelye ve brokoli çorbası
Malzemeler
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet ince doğranmış soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
Küçük parçalar halinde doğranmış 400 gr brokoli
300 gr dondurulmuş ya da taze ayıklanmış bezelye
200 gr doğranmış pazı
1 litre az tuzlu sebze suyu
½ doğranmış küçük fesleğen
Küçük bir demet dereotu, doğranmış
1 limon, rendelenmiş ve suyu sıkılmış
2 yemek kaşığı kavrulmuş kabak çekirdeği
Aşama 1
Yağı büyük bir tencerede ısıtın. Soğanı ekleyin ve yumuşayana ve yarı şeffaf olana kadar 8 dakika kadar kavurun. Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha pişirin. Brokoli, bezelye ve pazı ilave edin, ardından et suyunun üzerine dökün ve karışımı kaynatın. Ateşi kısın, üzerini kapatın ve 25 dakika daha pişirin.
Aşama 2
Otları, limon kabuğu rendesini ve suyunu karıştırın, ardından tamamen pürüzsüz olana kadar çorbayı bir blender’dan geçirin. Kaselere koyun ve hazırladığınız sos ve kabak çekirdeği ile servis yapın.