İlk buluşmada hangi renkler tercih edilmeli? Renklerin gücünü Ayşe Ayşen Bulut anlatıyor

İlk buluşmada tercih ettiğiniz renkler partnerinize ne mesajlar verebilir. Peki İlk buluşmada hangi renkler tercih edilmeli? İlk buluşmada hangi renkler giyilmemelidir? Renk uzmanı Ayşe Ayşen Bulut ilk buluşmada giymeniz ve giymemeniz gereken renklerden bahsetti, kombin önerilerinde bulundu.

İlk buluşma, herkes için heyecan verici ve aynı zamanda stresli bir deneyimdir. Ancak doğru kıyafet seçimiyle kendinizi daha güvende hissedebilir ve partnerinizde iyi bir izlenim bırakabilirsiniz. Renk uzmanı Ayşe Ayşen Bulut, Elele Online'a özel olarak ilk buluşmada giymeniz ve giymemeniz gereken renkleri anlattı, kombin önerilerinde bulundu.

İçindekiler

  1. İlk Buluşmada Hangi Renkler Tercih Edilmeli?
  2. İlk Buluşmada Asla Tercih Edilmemesi Gereken Renkler Nelerdir?
  3. Kahvaltı Buluşması İçin Kombin Önerileri
  4. Gündüz Kahve Buluşması İçin Kombin Önerileri
  5. Akşam Yemeği İçin Kombin Önerileri 
  6. Doğa Aktivitesi İçin Kombin Önerileri 
Renk uzmanı Ayşe Ayşen Bulut

İlk Buluşmada Hangi Renkler Tercih Edilmeli?

İlk buluşmada tercih edilecek renkler. Hem kişiliğinizi ifade etmenize hem de karşınızdaki kişiye doğru izlenimi vermenize yardımcı olabilir. Genel olarak, sıcak ve samimi bir hava yaratmak için şu renklere öncelik vermelisiniz.

  • İlk buluşmada kullandığınız MAVİ renk dürüst, güven, sakin bir hava yaratmanıza sebep olur. Bu yüzden bu renk, ilk buluşmada güvenilen bir kişi olduğunuzun imajını yaratır. Bulunduğunuz ortama rahat ve huzurlu bir atmosfer katar.
  • BEYAZ, saflık ve açık fikirli olmayı temsil eder.
  • İlk buluşmada kullandığınız beyaz renk karşı tarafa pozitif ve dürüst bir enerji yansıtır.
  • PEMBE, romantik ve nazik bir renk olarak yumuşak ve sevecen bir etki yaratır. Özellikle ilk buluşmada giydiğiniz pembe rengin pastel tonları şık bir hava yaratmanıza sebep olabilir.
  • İNDİGO (lacivert),profesyonellik ve olgunluğu simgeler.
  • İNDİGO, ciddi ancak sıcak bir izlenim bırakarak karşı tarafa güven vermenizi sağlayabilir.
  • YEŞİL, doğayla ilişkili olan bu renk, sakinlik ve denge sunar. İlk buluşmada karşı tarafın kendini rahat hissetmesine katkıda bulunursunuz. Gençlik, dirilik aşılarsınız.

 

İlk Buluşmada Asla Tercih Edilmemesi Gereken Renkler Nelerdir?

İlk buluşmada tercih edilmemesi gereken renkler, karşınızdaki kişide olumsuz izlenimler bırakabilecek tonlardır. Bu yüzden seçeceğiniz renk ve tonları çok önemli. Bu tonların arasında başı çeken birinci sırada yer alan parlak kırmızı rengidir.

  • PARLAK KIRMIZI, dikkat çekici ve tutkulu bir renktir ancak aşırı yoğun kullanıldığında karşı tarafa agresif veya fazla iddialı olduğunuzun enerjisini verebilirsiniz. Kişinin sizden çok daha kolaylıkla uzaklaşmasını sağlayabilir.
  • İkinci sırayı SİYAH alır. Her ne kadar şık ve zarif bir renk olarak bilinse de, tamamen siyah giyinmek karamsar ya da sana karşı mesafeliyim izlenimi yaratabilir.
  • Üçüncü sırada aşırı canlı NEON tonlar gelir. Enerjik görünse de ilk buluşma için fazla iddialı ve dikkat dağıtıcı olabilir .İstediğiniz imajı karşı tarafınıza iletmede siz zorluk çekersiniz.
  • Dördüncü sırayı KAHVERENGİ alır. Mesafeli ve uzaklaştırıcı bir renktir. Ne kadar uzaklaştırıcı olsa bile güven ve stabiliteyi simgelerken, modası geçmiş, sıkılmış ve monoton bir hava verebilirsiniz karşı tarafınıza. Bu da heyecanlı bir ilk buluşma ortamına ters düşebilir. Bu renklerin yerine, doğal tonlar ve daha yumuşak renkler kullanarak pozitif bir izlenim bırakmak her zaman daha etkili olabilir.

 

Kahvaltı Buluşması İçin Kombin Önerileri

  • Kahvaltı buluşmaları için pastel tonlar ve hafif dokular seçmekte fayda var. AÇIK PEMBE, MAVİ veya MİNT YEŞİLİ  gibi pastel renkler, sabahın enerjisine uygun ve rahatlatıcı bir izlenim verir. Örneğin, beyaz pantolon ile açık renkli, yumuşak dokulu bir bluz ile şık ve sade bir görünüm yaratabilirsiniz.
  • Rahat ama aynı zamanda feminen olan PEMBENİN tüm tonlarını bir kombin için çiçek desenli bir midi etek, üzerine basic bir tişörtle tamamlanabilir.
  • PASTEL tonlarında, AÇIK MAVİ ve PEMBE salaş bir elbise sabah buluşmalarında sandalet ile tercih edilebilir. Bu kombin hem rahat hem de sıcak bir hava yaratmanıza yardımcı olur.
  • MAVİ bir jean, üstüne beyaz ya da pastel tonlarında bir gömlekle dengeli bir görünüm elde edip, kahvaltı için ideal bir hava yaratabilirsiniz.

 

Gündüz Kahve Buluşması İçin Kombin Önerileri

Gündüz kahve buluşmaları, rahat ama şık ,samimi olmayı gerektirir. Bu tür buluşmalar için hem tarz sahibi hem de doğal görünen kombinler oluşturabilirsiniz.

  • PASTEL tonlar da (açık pembe,mint yeşili,leylak) çiçek desenli veya düz renkli hafif bir elbise, üzerine kot ceket tercih edebilirsiniz. Bu renkler, rahat ve samimi bir hava katar.
  • Açık MAVİ jean, üzerinize bej veya krem tonlarında bol ve hafif kumaştan yapılmış zarif bir bluz. Kahve buluşmalarında sofistike bir izlenim yaratmanızı sağlar. Ayrıca gri, beyaz gibi nötr tonlarla da kombinleyebilirsiniz.
  • Koyu yeşil, hardal sarısı veya pastel tonlardaki tulumlar hem modern hem de sofistike bir görünüm yaratabilirsiniz.

Akşam Yemeği İçin Kombin Önerileri 

Akşam yemeği için tercih edeceğiniz kombinler hem şık hem de sofistike olmalı. Seçeceğiniz renk kullanımıyla daha dikkat çekici bir stil yaratmanız mümkün. Bu kombinlerden bir kaç örnek.

  • KIRMIZI ve SİYAH kombin.

Kırmızı, cesur ve dikkat çekici  olmanızı sağlar. Siyah ile birleştiğinde ise dengeli, şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

  • ZÜMRÜT YEŞİLİ ve NUDE aksesuarlarla kombin.

Zümrüt yeşili, özellikle akşam yemekleri için zarif bir tercihtir. Nude aksesuarlarla doğal ama lüks bir hava katabilirsiniz.

  • SARI ve BEYAZ kombin.

Sarı enerjik ve ferahlatıcı bir görünüm sunmanıza yardımcı olur. Özellikle açık hava yemeklerinde canlı ve pozitif bir izlenim yaratabilirsiniz

  • MAVİ  ve GÜMÜŞ renk ışıltıları ile kombin.

Mavi, sakinlik ve zarafeti temsil eder. Gümüş aksesuarlarla modern ve göz alıcı bir stil yakalayabilirsiniz.

  • MOR ve ALTIN Kombin.

Mor, asaleti ve lüksü simgeler. Altın tonlarıyla tamamlandığında daha da çarpıcı bir görünüm elde edersiniz.

  • PEMBE ve GRİ  şıklığın kombini.

Pembe ve gri kombinasyonu, hem zarif hem de yumuşak bir etki bırakmanızı sağlar. Sofistike ama samimi bir tarz sunar.

  • BORDO ve NUDE  kombin.

Bordo, akşam yemeği için en sofistike tercihlerden biri olabilir. Nude aksesuarlarla kombini daha hafif ve dengeli hale getirebilirsiniz.

Doğa Aktivitesi İçin Kombin Önerileri 

Doğa aktiviteleri, rahatlık, sağlık ve hareket özgürlüğü gerektirdiği için kombinleriniz hem işlevsel hem de stil sahibi olmalıdır. Doğayla uyumlu renkler ve nefes alabilen, dayanıklı kumaşlar tercih etmenizde fayda var.

  • MAVİ ve KOYU YEŞİL  kombin.

Mavi, doğada kendinizi tazelenmiş, doğal ve rahat hissettirirken, koyu yeşil doğayla bütünleşmenizi sağlar.

  • PASTEL TONLAR  ve NÖTR renk kombin.

Hem Nötr olan krem, beyaz, gri gibi Pastel renkler doğa aktivitelerinde rahatlatıcı bir etki yaratmanızı sağlar.

Pastel tonlar ve nötr renkler hem yumuşak hem de doğanın tonlarına uyum sağlayan bir tarz yaratabilirsiniz.

  • TURUNCU ve KAHVERENGİ  kombin.

Turuncu ve kahverengi, doğa yürüyüşlerinde hem güvenli hem de doğal bir hava yaratır.Turuncu birlikte aktivite yapabiliriz imajı yaratmanızı sağlar.

  • ZEYTİN YEŞİL ve BEK Kombin.

Zeytin yeşil ve bej, doğada rahatça kamufle olmanızı sağlar ve doğayla uyumlu bir görünüm yaratabilirsiniz.

  • İNDİGO ve BEYAZ kombin.

İndigo ve beyaz modern ve temiz bir görünüm yaratabilirsiniz.

Ayrıca indigo kir göstermeyen pratik bir renktir.

  • NİL YEŞİLİ ve SİYAH kombin.

Nil yeşili ve siyah, doğada zarif ama rahat bir görünüm yaratmanızı sağlar. Siyah kir tutmayan ve pratik bir renktir.

  • SARI ve GRİ kombin.

Gri, doğa aktiviteleri için işlevsel ve modern bir renktir. Sarı ile kombine edildiğinde enerji dolu ve canlı bir görünüm elde edersiniz.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil