İncir pestili nasıl yapılır? Adım adım evde incir pestili tarifi
Farklı meyvelerle yapılabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yerinde meyveleri tüm yıl saklayabilmek ve afiyetle tüketebilmek adına yapılır. Peki incir pestilini mutfaklarınızda denemeye ne dersiniz? Adım adım evde incir pestili tarifi...
Pestiller, meyvelerin çekirdeklerinin ve posalarının ayrılmasıyla ortaya çıkarılan özlerinden elde ediliyor. Sağlığa oldukça faydalı ve iyi bir enerji kaynağı olan pestilleri birkaç ayrıntıya dikkat ederek evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İncir pestili tarifi arayanlar için en kolay tarifi sizlerle paylaşıyoruz!
20 kişilik
10 dakika
240 dakika
350 kalori
İncir Pestili Tarifi için malzemeler
- 2 kg taze olgunlaşmış incir
- 1 su bardağı kırık fındık ya da ceviz
1
İncirlerin kabukları soyulur ve 2-3 parçaya bölünür.
2
Tencereye alınır, ocağın altı açılır ve kısık ateşte pişirmeye başlanır.
3
İncirler iyice yumuşadıktan sonra blenderdan geçirilir.
4
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir şekilde yayılır.
5
Fındık ya da ceviz isterseniz üzerine serpilir.
6
Fırında ya da güneş altında kurutun.
7
Dilimleyip sararak servis edin. Afiyet olsun.