İncir reçeli nasıl yapılır? Adım adım incir reçeli tarifi ve püf noktaları
Tam mevsimindeyken incir reçeli yapmaya ne dersiniz? Kahvaltı sofralarına büyük bir tat, renk ve zenginlik katan bu nefis reçeli yapmak oldukça kolay. İşte adım adım incir reçeli tarifi ve püf noktaları...
İncir, harika bir lif ve vitamin kaynağının yanı sıra kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineralleri de barındırıyor. Çok yönlü ve lezzetli olan incir kahvaltıdan tatlıya kadar kullanabileceğimiz en güzel atıştırmalık. Reçeli de oldukça fazla seviliyor. Evde en güzel incir reçelini yapmak isteyenler için incir reçeli tarifi geliyor...
5 kişilik
40 dakika
50 dakika
98 kalori
İncir Reçeli Tarifi için malzemeler
- 1 kg taze incir
- 1 kg şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 çubuk tarçın
1
İncirler yıkanır. Bütün ya da ikiye bölünmüş şekilde tencereye alınır.
2
Tencereye alınan incirlerin üzerine şeker eklenerek bir gece bekletilir.
3
Ertesi gün tarçın eklenerek pişirmeye başlanır.
4
Kaynamaya başladıktan sonra tarçın çıkartılır ve limon suyu eklenir.
5
Sıcakken kavanozlara koyularak konservelenir. Afiyet olsun.