İncir uyutması

Hem hafif hem lezzetli

Malzemeler:
400 ml süt
100 g kuru incir
2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
File fındık
Antep fıstıklı dondurma

Hazırlanışı:
Sütü bir tencerede ısıtın. Toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar ara ara karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Süt ılınınca küp doğradığınız incirleri ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerini streç filmle sarıp kalın bir bezle sarın. 3-4 saat kadar oda sıcaklığında bekletip buzdolabına alın. Üzerlerini file fındıkla süsleyin. Dondurma ile soğuk servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil