İncirli muhallebi

Tatlı bır kaçamak!

Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çubuk vanilya
1 su bardağı toz şeker
500 gr taze incir

Hazırlanışı:
Nişasta, un ve şekeri tencereye alın. üzerine soğuk sütü karıştırarak ekleyin. Vanilya çubuğunu süte ekleyin. Karışımı orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilya çubuğunu çıkarın. Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra kuplara incir dilimleri ve muhallebi sıralamasıyla doldurun. Servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.


Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil