İngiliz keki

İngiliz keki tarifi

Malzemeler:
7-8 kuru kayısı
6-7 kuru incir
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı
İri kırılmış ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı çiğ badem
Yarım su bardağı Antep fıstığı
15 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pudra şekeri
3 yumurta
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tereyağı (oda sıcaklığında)
Üzeri için:
Tuzsuz ve kabuksuz yer fıstığı

Hazırlanışı:
Kayısıları ve kuru incirleri ılık su dolu bir kaseye alarak yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Küp formunda doğrayıp ayrı bir kaba alın. Kuru üzüm, ceviz içi, tarçın, badem ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın. Zeytinyağı ve pudra şekerini geniş bir kaba alıp iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmadan alttan üste doğru bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırın. Kuru meyveli karışımı ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırın. Tereyağı ile yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına dökerek üzerine yer fıstıklarını serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

*  Lezzet dergisinden alınmıştır.


Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil