İrmik helvası tarifi nasıl yapılır?
Ağızda dağılan irmik helvasını kim sevmez ki? Tane tane olan çok hafif ve bir o kadar da lezzetli! Dondurma ile, ceviz ile veya badem ile süsleyebileceğiniz irmik helvası tarifi nasıl yapılır? Hem pratik hem de lezzetli. İşte irmik helvası tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı
3 kişilik
10 dakika
15 dakika
530 kalori
İrmik helvası tarifi için gerekli malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
1
İrmik yağ ile birlikte tencereye alınarak kavrulur.
2
Renk alan irmiğin üzerine sıvı karışımı eklenir.
3
Kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
4
Pişen irmik helvasına şeker dökülür. Karıştırılır.
5
Tarçın ile birlikte servis edilir.