Ispanaklı labneli çıtır muska böreği tarifi nasıl yapılır?
Beş çayların yanına, sabah kahvaltılarında veya misafir ağırladığınız zaman hazırlayabileceğiniz bir muska böreği! Hem ıspanaklı hem de labneli. Peki ıspanaklı labneli muska böreği nasıl yapılır? Özge’nin Oltası blog sayfasının yöneticisi Özge Beydağ Yılmaz’dan lezzetli bir börek tarifi:
Derleyen: Selen Tanyeri
Tarifler & Fotoğraflar: Özge Beydağ Yılmaz
12 kişilik
50 dakika
40 dakika
155 kalori
Ispanaklı labneli çıtır muska böreği malzeme listesi
- 2 adet yufka
- 60 gr erimiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket labne peyniri
- Yarım kilo ıspanak (yıkanıp doğranmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- Tuz
- karabiber
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
1
İç harcını hazırlamak için bir tavaya zeytinyağı koyun, biraz ısındıktan sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
2
Soğanlar kavrulunca ıspanakları ilave edin ve tuz, karabiber ikilisini de ekledikten sonra biraz karıştırın.
3
Kapağı kapatın ve orta ateşte biraz bekletin. Ispanaklar piştiğinde, kapağı açın ılındıktan sonra labneyi koyup karıştırın. (Çok sıcak olmamasına dikkat edin, yoksa peynir kesilir.)
4
Tereyağını eritin, sirkeyi de ekledikten sonra karıştırın. Biraz soğuması için bekleyin.
5
Yufkanın birini, serin üstüne tereyağlı sosun yarısını gezdirip yayın, her tarafına gelsin.
6
Tel süzgeçle üzerine nişasta serpiştirin.
7
Diğer yufkayı üstüne kapatıp aynı işlemi yapın.
8
Daha sonra yufkayı, boydan dört parmak kalınlığında, şerit halinde kesin. Bu şeritleri, bir kez de enlemesine ikiye kesin.
9
Bir yemek kaşığı kadar iç harcını alıp kesilmiş parçaların bir ucuna koyun ve sonra üçgenler oluşturarak sarın.
10
Tepsiye koyduktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve 200 derecede önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.