Ispanaklı mini kiş tarifi nasıl yapılır? Arda Türkmen'in tarifi
İster kahvaltıda ister çay saatinde isterseniz atıştırmalık olarak ıspanaklı mini kiş tarifi her zaman sofraların yıldızı olacak. Arda Türkmen'in mutfağından ıspanaklı mini kiş tarifi..
8 kişilik
35 dakika
15 dakika
230 kalori
Hamuru için gerekli malzemeler
- 400 gr un
- 200 gr tereyağı
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta
- 1-2 yemek kaşığı su (gerekirse)
İç harç için gerekli malzemeler
- 2 su bardağı krema
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
- 2 avuç ıspanak
- 12-14 dilim çemensiz pastırma
- Tuz
- karabiber
- muskat
1
Hamuru için un ve tereyağını elinizle kum gibi olana kadar ufalayın. Tuz ve yumurtayı ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
2
Kıvam alan hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbınız büyüklüğünde açın.
3
Hamurunuzun kiş kalıplarınızdan rahat çıkması için yağlı kağıttan iki tane şeridi kalıbın içerisine yerleştirin.
4
Hazırladığınız kiş hamurunu küçük kiş kalıplarının içerisine yerleştirip kenarlarına şekil verin, ardından çatalla tabanına delikler açın.
5
Ardından üzerine küçük kestiğiniz yağlı kağıtları serip ağırlık yapması için üzerine bakliyat dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika ön pişirme yapın.
6
Sürenin sonunda tartın üzerindeki yağlı kağıt ve bakliyatları alıp bu şekilde bir 10 dakika daha pişirin.
7
İç harcı için, ıspanak ve pastırmaları ince ince doğrayın. Bir kaseye krema, yumurta, eski kaşar ve baharatları koyup çırpın. Doğradığınız ıspanak ve pastırmaları ekleyip karıştırın.
8
Fırından çıkan kişlerinizin içerisine bu harcı pay edin ve 30 dakika daha pişirin.
9
Fırından çıkan kişlerinizi 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.