İspanyol omleti tarifi nasıl yapılır? Adım adım Tortilla Española
İspanyol omleti hafta sonu kahvaltı sofralarında deneyebileceğiniz bir tarif. Peki, İspanyol omleti nasıl yapılır? İşte İspanyol omleti tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları...
Bu yazımızda İspanyol omleti (Tortilla Española) tarifi nasıl yapılır? sorusuna yanıt veriyor. "Tortilla", "küçük kek" anlamına gelir. İspanyol tortillası, bir pastanın katmanlarını andıran dilimlenmiş veya küp şeklinde patates katmanları nedeniyle bu şekilde adlandırılmıştır. Geleneksel yemek yumurta ve patatesten oluşur; tipik olarak tapas tavernalarında, restoranlarda ve evlerde oda sıcaklığında servis edilir. Soğan ekleyip eklemeyeceğiniz konusunda yüzyıllardır süregelen bir tartışma var.
TORTİLLA TARİHÇESİ
1817 tarihli isimsiz bir mektupta birkaç yumurta ve tortilla olarak pişirilen bir patatesin kullanıldığı; 5 ile 6 kişiyi besleyen bir yemeğin tarifi de yer almıştır. 1800'lerin ortalarındaki Carlist Savaşı dönemi (İspanya'da bir iç savaş), tortilla española tarihine dair iki hikaye daha gündeme getirmiştir. Birincisi, Bilbao kuşatması sırasında bir Bask generali, birliklerini çabucak beslemek için yemeği kendisi icat etti. İkinci hikayede ise tortillanın Navarra'da bir ev hanımı tarafından bir general için hazırladığını iddia ediliyor.. (Daha fazla tarif için kahvaltılık tarifler bölümüne de bakabilirsiniz)
İspanyol omleti tarifi için gerekli malzemeler
- 350 gram patates
- Tuz
- 4 yumurta
- 200 gram soğan
- Zeytinyağı