İtalyan Focaccia Ekmeği nasıl yapılır? Merve Çataklı Arslan’ın tarifi...
Pizza görünümlü tadına doyamayacağınız nefis focaccia ekmeği nasıl yapılır?
Sosyal medyada tariflerini keyifle takip ettiğimiz Merve Çataklı Arslan’dan hem öğünleriniz hem de çay saatleriniz için nefis İtalyan ekmeği focaccia tarifi.
Hazırlayan: Selen Tanyeri
Tarif&Fotoğraf: Merve Çataklı Arslan
6 kişilik
30 dakika
30 dakika
249 kalori
Focaccia hamuru için malzemeler
- 3 su bardağı un
- 15 adet doğranmış siyah zeytin
- 15 adet doğranmış yeşil zeytin
- 15 gr kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (dilerseniz arttırabilirsiniz)
- Tuz
- Kuru kekik
Not
1
Bir kap içinde ılık suyu, mayayı, ve çeyrek çay bardağı zeytinyağını iyice karıştırın.
2
Üzerine unu ve tuzu ilave edip güzelce yoğurun.
3
Üzerini temiz bir bezle kapatın, 45 dakika kadar çok soğuk olmayan bir ortamda mayalanmaya bırakın.
4
Daha sonra altını yağladığınız yanmaz cam tepsiye hamuru alın ve doğranmış zeytinler ile sarımsak tozunu hamura ekledikten sonra iyice karıştırın.
5
Ardından kaba hamuru yayın ve parmaklarınızla bastırarak hamuru düzeltin. Hamurun üzerine kalan çeyrek çay bardağı zeytinyağını ve kekiği iyice yedirin ve zevkinize göre süsleyin.
6
Önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında, 25-30 dakika kontrollü bir şekilde üzeri kızarana kadar pişirin.