Izgara somon salatası tarifi nasıl yapılır?
Haftaya hafif bir başlangıç yapmak istenler için Şef Batu Başaran’dan şahane bir öneri.
Prodüksiyon: Selen Tanyeri
Fotoğraf: Nurdan Usta
1 kişilik
150 dakika
30 dakika
291 kalori
Izgara somon salatası için malzemeler
- 120 gr kılçıkları ve derisi temizlenmiş somon
- 3 gr tuz
- 1 gr karabiber
- 10 gr zeytinyağı
- 80 gr maskolin
- 80 gr bebek ıspanak
- 10 gr kapari
- 20 gr dilimlenmiş portakal
- Kırmızı soğan turşusu
Portakal vinegret sosu için
- 70 gr portakal suyu
- 200 ml zeytinyağı
- 5 gr tuz
1
Somonu, tuz, karabiber ve yağ ile marine ettikten sonra önceden ısıtılan ızgara tavasında ya da ızgarada, içi kurumayacak ve suyunu bırakmayacak şekilde pişirin.
2
Ispanak yapraklarını ve maskoliniyi suda yıkayarak temizleyin. Dilimlenmiş portakalları, kapariyi, kırmızı soğan turşusunu, yeşilliklerle ayrı bir kasede buluşturun.
3
Ayrı bir yerde salata sosunun malzemelerini homojen bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Ardından salata kasesine yeşilliklerin üzerine sosu ekleyerek iyice harmanlayın.
4
Tüm karışımı servis tabağına aldıktan sonra pişen somonu yanına ekleyebilirsiniz.
5
Kırmızı soğan turşusu yapımı için; 200 gr beyaz sirke, 100 gr şeker, 10 gr tuz, 1 parça yıldız anason ve 2 parça kakuleyi sos tenceresinde kaynatın.
6
300 gr kırmızı soğanı, kabuklarını soyup istediğiniz formda doğrayın. Sirke karışımını bir kavanoza boşaltın ve içine doğranmış soğanları ekleyin.
7
Kavanozun kapağını kapatın ve hemen ardından ters çevirerek 2 saat bekletin.