İzmir usulü enginar dolması tarifi nasıl yapılır?
Zeytinyağlı tatlar mı arıyorsunuz? Bir de zeytinyağlı enginarlı dolma denemeye ne dersiniz? İzmir usulü enginarlı dolma tarifimiz sofistike lezzet arayanlara. Gelin birlikte İzmir usulü olan enginarlı dolma tarifimize bir göz atalım.
Enginar Akdeniz kökenli bir bitki ve uzun yıllar boyunca sağlık için de kullanıldı. Sindirim, kalp sağlığı ve karaciğer sağlığı için önemli olduğu iddia ediliyor. Enginar özü de ek olarak giderek daha popüler hale geliyor. Enginarın yağ oranı düşük, lif oranı yüksektir. C vitamini, K vitamini, folat, fosfor ve magnezyum gibi vitamin ve minerallerle yüklüdür. Aynı zamanda en zengin antioksidan kaynaklarından biridir. Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olabilir. İrritabl bağırsak sendromunun belirtilerini kolaylaştırabilir
Bazı kişilerin ise enginar ve/veya enginar özüne alerjisi olabilir. Papatyalar, ayçiçekleri , krizantemler ve kadife çiçeği gibi aynı aileden bitkilere alerjisi olan herkes için risk daha yüksektir. Hamile veya emziren kadınların, güvenlik bilgisi eksikliği nedeniyle enginar özünden kaçınmaları önerilir. Safra kanalı tıkanıklığı veya safra taşı olan kişiler enginar ve enginar özünden kaçınmalıdır.
İzmir Usulü Enginar Dolması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 6 adet enginar çiçeği
- 2 adet soğan
- 1 demet dereotu
- 1 adet limon
- 3 adet limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı Su
- 6 yemek kaşığı pirinç
İç Harç İçin Gerekli Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı