Jalapeno turşusu nasıl yapılır? Damakları şenlendiren jalapeno turşusu tarifi
Hem bağışıklık sistemini güçlendiren hem de metabolizmayı hızlandıran Jalapeno turşusu ile karşınızdayız. Damaklarda iz bırakan, kış boyunca afiyetle yiyebileceğiniz Jalapeno turşusu tarifini Lezzet mutfak şefi Başak Öngel Demirkale veriyor. İşte Jalapeno turşusu tarifi ve püf noktaları
4 kişilik
60 dakika
0 dakika
27 kalori
Jalapeno Turşusu Tarifi için Malzemeler
- 800 gr jalapeno biberi
- 2 baş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı nohut
- 2 çay kaşığı limon tuzu
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 çay bardağı üzüm sirkesi
- Sıcak su
1
Biberleri yıkayın ardından sap kısımlarını kesin.
2
Biberleri halka halka dilimleyin.
3
İki adet kavanoza her birine birer kaşık nohut, limon tuzu, şeker, kaya tuzu ve bir baş sarımsak koyun.
4
Biberleri de kavanoza dizin.
5
Birer çay bardağı sirke ilave edin.
6
Son olarak sıcak su ile doldurarak kapaklarını kapatın.
7
Serin yerde arada sallayarak 1-2 hafta turşu olana kadar bekletin.