Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Kabak çiçeği dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kabak çiçeği dolması tarifi, Ege ve Akdeniz’de sabahın erken saatlerinde toplanan kabak çiçeklerinden yapılan lezzetli bir tarif. Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? İşte kabak çiçeği dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Kabak çiçeği dolması veya çiçek dolması, Türk ve Yunan mutfaklarında tüketilen ve kabak çiçeklerinin doldurulması suretiyle hazırlanan bir dolma türü. (Bu makalenin ardından zeytinyağlı biber dolması tarifine ve ayrıca meze tarifleri bölümümüze bakabilirsiniz)
7 kişilik
10 dakika
25 dakika
50 kalori
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi için Malzemeler
- 20 adet kabak çiçeği
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1/3 demet dereotu
- 1 su bardağı pirinç
1
Kabak çiçeklerini yıkayın, en alt kısımda bulunan yeşilliklerini koparın.
2
Nazikçe yapraklarını açın ve ortasındaki sarı kısmı da koparın.
3
Bir tencereye zeytinyağı alın.
4
Yemeklik doğranan soğanları zeytinyağında kavurun. Pirinçleri ekleyin.
5
Pirinçler kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış ya da rendelenmiş domates ilave edin.
6
İnce doğranmış yeşillikleri ve baharatları ekledikten sonra soğumaya bırakın.
7
Soğuyan harcı çiçeklerin içerisine doldurun.
8
Çiçekleri kapatın, tencereye dizin.
9
Zeytinyağı ve tuz koyduktan sonra su ekleyin ve pişmeye bırakın. Afiyet olsun.