Kabak graten

Kabak graten tarifi

Malzemeler:
2 kabak
150 gr beyaz peynir
3 dal dereotu
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı süt
15 gr tereyağı

Hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını kazıyın. Uzunlamasına ortadan ikiye bölüp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çay kaşığı yardımıyla içini çıkarın. Beyaz peyniri çatalla ezip ince kıyılmış dereotu ile karıştırın. Peyniri kabağın içine doldurun. Sos tenceresinde tereyağını eritin. Unu ekleyip rengi çok hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Tuzu ekleyip kabakların üzerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirerek 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil