Kabak mücver nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli mücver tarifi
Kabak mücver nasıl yapılır? diyorsanız çay saatinde veya yemekte tüketebileceğiniz yapması bir o kadar kolay olan mücver tarifini sizler için hazırladık. İşte hem sıcak hem soğuk yiyebileceğiniz kolay ve pratik mücver tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...
4 kişilik
15 dakika
15 dakika
326 kalori
Mücver Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 3 yemek kaşığı un
- 3 adet kabak
- 2 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet havuç
- ½ kuru soğan
- 5 dal dereotu
- 5 dal maydanoz
- 2 dal taze soğan
- 3 dal nane
Kızartma İçin
- Sıvıyağ
Servis Önerisi
1
Kabakları yıkayın ve bir kaba rendeleyin.
2
Soğanın kabuğunu soyun ve ayrı bir kaba rendeleyin.
3
Dereotu, maydanoz, taze soğan ve naneyi yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
4
Üzerine havucu rendeleyin.
5
Soğanın suyunu iyice sıktıktan sonra yeşilliklerin olduğu kaba aktarın.
6
Kabaklarında suyunu iyice ellerinizle sıkın ve diğer malzemeler ile birleştirin.
7
Sarımsağı ezin, tuz, karabiber ve un ile birlikte karışıma alarak karıştırın.
8
Tavaya sıvıyağını dökün ve ısınmasını bekleyin.
9
Isınan sıvıyağın içerisine kaşık yardımıyla kabakları yerleştirin ve arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun!