Kabak spagetti nasıl yapılır? Domates soslu tarif ve püf noktaları
Kabak spagetti tarifini hiç denediniz mi? Peki domates soslu kabak spagetti nasıl yapılır? Şef Elif Edes Tapan'dan hem sağlıklı hem de çok pratik domates soslu kabak spagetti tarifi karşınızda...
2020 hepimizin yeme içme alışkanlıklarını kökten değiştirdi. Özellikle dışarıdan yemeği tercih edenler için evde yemek hazırlamak bir milat oluşturdu. Pandeminin yarattığı etkiyle hepimiz daha sağlıklı lezzetlere yöneldik. Bağışıklığımızı güçlendirmede bize destek olacak seçimler yapmaya çalıştık. Normalleşme süreciyle birlikte eski rutinlerimize yavaş yavaş dönüyor olsak da; bir grup için yeni normalin kuralları bambaşka... Tüm bunlar da karşımıza yeni menüler çıkartıyor tabii. Elele bu süreçte şeflerden, diyetisyenlerden, yemek yazarlarından lezzetli ve sağlıklı reçeteler almıştı. Bu tarifler arasında şef Elif Edes Tapan'dan domates soslu kabak spagetti tarifi de vardı. Hazırsanız başlayalım...
4 kişilik
10 dakika
10 dakika
180 kalori
Kabak spagetti ve domates sos tarifi için gerekli malzemeler
- 2 kabak
- 2 koyu yeşil kabak
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Domates sos için gerekli malzemeler
- 4 domates
- 8 yumuşak kurutulmuş domates
- 1-2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- Taze çekilmiş Himalaya tuzu
- Taze çekilmiş karabiber
KABAK HAKKINDA
1
Kabaklar yıkayıp, soymadan jülyen dilimleme soyacağı ile şerit şerit kesin, zeytinyağı ve tuz ilave ederek bekletin.
2
Kurutulmuş domatesleri ufak kesip, zeytinyağında bekletin.
3
Domatesleri soyup, çekirdekleri çıkartın.
4
Sosu için domates, sarımsak, zeytinyağı, kekik, kurutulmuş domates, tuz ve biberi ufak robotta kısa kısa basarak çekin.
5
Kabak spagetti ve sosu bir kavanozda birleştirin.