Kabak tarator tarifi nasıl yapılır?
Sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız Lora Karal’dan hafif bir tarif.
3 kişilik
15 dakika
4 dakika
286 kalori
Kabak tarator için malzemeler;
- 2 büyük boy kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Sosu için;
- 3-4 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 avuç ceviz
- 1 avuç dereotu
- Tuz
- Sarımsak
1
Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın, tavaya zeytinyağı ve kabağı alıp orta ateşte 3-4 dakika kavurun ve ardından da soğumaya bırakın. (Diri seviyorsanız bu süreden daha az kavurabilirsiniz.)
2
Bu işlemin ardından sosu için dereotunu ve cevizi ince ince doğrayın.
3
Aynı kabın içine tuz, sarımsak ve süzme yoğurdu ekleyip karıştırın.
4
Tüm malzemeleri güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra sunum yapabilirsiniz.