Kadın budu tarifi nasıl yapılır?

Balkan ülkelerinde de popüler olan kadın budu köfte akşam yemekleride çok lezzetli bir yemek olmaya aday. Izgara olarak pişirilen kadın budu köfte nasıl yapılır? İşte kadın budu köfte için tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılış aşaması...

4 kişilik
15 dakika
20 dakika
250 kalori

Kadınbudu tarifi için gerekli malzemeler

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • Sıvıyağ
1 Kıyma ikiye bölünür, yarısı sıcak tavada ince yemeklik doğranmış soğanla birlikte kavrulur.
2 Bir kapta çiğ kıyma, kavrulmuş kıyma, yumurta, pirinç ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
3 Bir kaba yumurta kırılır ve çırpılır. Un ve galeta unu koyulur. Hazırlanan ve şekil verilen köfteler önce una ardından yumurtaya en son galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.
4 Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil