Kahvaltı için 5 değişik omlet tarifine ne dersiniz?
Bir omlet, asla sadece bir omlet olmamalıdır. Doyuruculuğu ve besin değeriyle ünlü yumurta, tatlıdan tuzluya her damak tadına uygun doğru tariflerle unutulmaz kahvaltılara vesile olabilir. İşte lezzetiyle iddialı, 5 omlet tarifi!
Omlet Dürüm
Malzemeler
500 gr mantar
4 çay zeytinyağı
320 gr çeri domates, ikiye bölünmüş veya 8 adet dilimlenmiş domates
2 avuç dolusu ince kıyılmış maydanoz
8 yemek kaşığı yulaf lapası (40 gr)
10 yumurta
4 çay kaşığı hardal
Aşama 1
Mantarları dilimleyin. Yapışmaz bir tavada 2 çay kaşığı zeytinyağını ısıtın. Mantarları ilave edin, kısa süre karıştırdıktan sonra 6-8 dakika kavurun. Domateslerin yarısını karıştırın, ardından kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar 1-2 dakika daha pişirin.
Aşama 2
Maydanoz ve yulaf ile yumurtaları iyice çırpın. Yapışmaz büyük bir tavada bir damla yağı ısıtın. Bir ¼ yumurta karışımını dökün ve neredeyse sertleşene kadar 1 dakika kızartın, krep yapıyormuş gibi ters çevirin. Pişen omletleri tabağa alın, hardal sürün ve iç malzemeyi ekleyin. Şimdi başka bir ¼ yumurta karışımı ve iç malzemesi kullanarak ikinci bir dürüm yapın. Sıcak tutmak için fırında saklayabilirsiniz.