Kahvaltı için lezzetli çıtır börek tarifi: Çıtır börek nasıl yapılır?
Hafta sonu kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında çıtır börekler de var. Peki, kahvaltılık çıtır börek tarifi nasıl yapılır? Hazırsanız çıtır börek tarifi için gerekli malzemeleri ve tarifin yapılış aşamalarını anlatıyoruz...
Börek Osmanlı mutfağından günümüze Türk mutfağında hem sabah kalvaltısı hem çay yanına giden, vazgeçilmez lezzetler arasında. Bu makalemizde çıtır börek tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarına bakıyoruz.
6 kişilik
30 dakika
30 dakika
250 kalori
Çıtır börek tarifi için gerekli malzemeler
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yufka
İç harç için gerekli malzemeler
- 200 g sosis
- 2 sivri biber
- 2 domates
- 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Üzeri için gerekli malzemeler
- Susam
BÖREK HAKKINDA
1
Zeytinyağı, sirke, un ve kabartma tozunu bir kasede çırpın. Sosisleri minik küp formunda doğrayıp bir kaseye alın.
2
İnce kıydığınız biberler, küp doğradığınız domatesler, dilimlenmiş siyah zeytin ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
3
Yufkayı mutfak tezgahına yayın. Üzerine hazırladığınız zeytinyağlı karışımdan gezdirin ve bir fırça yardımıyla yufkanın tamamına sürün.
4
Hazırladığınız iç harcı yufkanın ortasına doğru uzun rulo oluşturacak şekilde yayın.
5
Yufkanın yarısını üzerine kapatıp tekrar zeytinyağı karışımı sürün ve rulo sarın.
6
Keskin bir bıçak yardımıyla 10 cm aralıklarla parçalar kesin.
7
Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
8
Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşluk bırakmadan dizin.
9
Üzerine kalan zeytinyağı karışımından sürüp susam serpin.
10
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.