Kahveli kakule sütü tarifi nasıl yapılır?
Sabahları lezzetli bir başlangıç yapmak için Rappel’in şefi ve kurucusu Derya Gürsu Aymutlu’dan kahveli kakule sütü tarifine ne dersiniz? İşte Elele arşivinden kahveli kukule sütü tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
6 kişilik
120 dakika
15 dakika
17 kalori
Kahveli kakule sütü için malzemeler;
- 1 lt badem sütü
- 4 gr kakule
- 15 mm akçaağaç şurubu
- 1/4 adet taze vanilya
- 100 mm espresso
1
Kakuleyi toz haline gelinceye kadar öğütün.
2
Badem sütünü ocağa alın, içerisine öğüttüğünüz kakuleyi, akçaağaç şurubu ve taze vanilyayı ekleyin.
3
15 dakika demlendirin. Ocağın altını kapatıp sütü bir kaba alın ve 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
4
Servis edeceğiniz bardağın içerisine kakule sütünü 2 parmak boşluk kalacak şekilde koyun.
5
Çektiğiniz espressodan istediğiniz sertlikte olana kadar ekleyin. Buz ile servis edebilirsiniz.