Kakaolu irmik tatlısı nasıl yapılır? İrmik tatlısı tarifi ve malzemeleri
İrmik tatlısının her hali güzel peki yılbaşında yapmaya ne dersiniz? Peki, kakaolu irmik tatlısı nasıl yapılır? Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademisyenleri ve Şef adayı öğrencileri kakaolu irmik helvası tarifi reçeteledi. İşte malzemeler ve tarifin yapım aşamaları
İrmik tatlısı Türkiye'de sık tüketilen ürünler arasında. Bu tarifimizde kakaolu irmik tarifi için gerekli malzemeleri ve tarifin yapım aşamalarını bulacaksınız. Ayrıca sütlü irmik tatlısı tarifi de ilginizi çekebilir.
4 kişilik
5 dakika
25 dakika
352 kalori
Kakaolu irmik tatlısı tarifi için gerekli malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi (üzeri için)
İRMİK HAKKINDA
1
Tencerede vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın.
2
Ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin.
3
Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın.
4
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin. En son tabaklara porsiyonlara bölüp hindistan cevizi ile süsleyin.