Kalamarlı rezene tarifi nasıl yapılır?
Kalamar severlerden misiniz? Size mükemmel bir tarif önerimiz var. Kalamarlı rezene tarifi! Kalamar lezzeti rezene ile birleşince mükemmel bir uyum ortaya çıkıyor. Peki kalamarlı rezene tarifi nasıl yapılır? Birlikte bakalım...
4 kişilik
20 dakika
30 dakika
420 kalori
Kalamarlı Rezene Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1 paket dondurulmuş kalamar
- 1 demet rezene
- 1 soğan
- 4 sivri biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Servis önerisi
1
Rezeneyi yıkayıp süzün.
2
Yeşil dallarından birkaç dal ayırın. Kalamarı dondurucudan çıkarıp hiç bekletmeden tencereye alın.
3
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
4
Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
5
Yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
6
Kalamarları, iri doğradığınız sivri biberleri, ezilmiş sarımsağı ve iri parçalara bölünmüş rezeneyi ilave edin
7
10 dakika daha pişirin.
8
Taze rezene yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.