Kalp marzipan nasıl yapılır? Sevgililer Günü tarifi
Kalp marzipan ile tatlı anılar biriktirin, çünkü bazen küçük bir tatlı, büyük bir mutluluğun anahtarı olabilir. Peki, kalp marzipan tarifi nasıl yapılır? İşte yapım aşamaları...
Sevgilinize duygusal bir sürpriz yapmak istiyorsanız, kalp marzipan tam aradığınız lezzet. Ona olan sevginizi bu tatlı ikramla ifade edin, çünkü bazen lezzet, duygularımızı en iyi şekilde ifade etmenin en güzel yolu olabilir.
2 kişilik
30 dakika
5 dakika
473 kalori
Kalp marzipan için malzemeler:
- 1.5 su bardağından biraz fazla ince çekilmiş badem tozu
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Çeyrek su bardağı kaynar su
- 2 damla badem aroması
- Yarım yumurtanın akı
Süslemek için:
- 100 g bitter kuvertür çikolata
1
Pudra şekerini kaynar suda eritin.
2
Tüm malzemeleri karıştırıp, sakız gibi yapışkan bir hamur elde edin.
3
Hamuru elinizle yuvarlayın, eğer verdiğiniz şekilde kalıyorsa kıvamı olmuş demektir.
4
Kalp şeklindeki silikon kalıplara, elde ettiğiniz hamuru bastırarak yerleştirin ve dondurucuya kaldırın.
5
Çikolatayı benmari usulü eritin.
6
Buzdolabında sertleşen marzipanları alarak üzerini çikolataya bulayın ve soğuduktan sonra servis edin.