Karalahanalı fırında tavuk but tarifi nasıl yapılır?
Kırmızısından beyazına geniş bir çeşit aralığı olan lahanayı, herkesin seveceği muhteşem tarifler
6 kişilik
15 dakika
45 dakika
290 kalori
Karalahanalı fırında tavuk but için malzemeler;
- 4 adet tavuk but (baget)
- 1 demet karalahana
- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml tavuk suyu
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
1
Tavuk butlarını tereyağı ve zeytinyağı karışımında renk alacak kadar kızartıp kenara alın.
2
Kerevizi ve havucu çubuk şeklinde doğrayın. Sarımsağı ayıklayın. Karalahanayı irice kıyın.
3
Tavukların kızartıldığı tavada önce karalahanayı 1-2 dakika soteleyin, daha sonra kereviz ve havucu ekleyerek sotelemeye devam edin.
4
Fırına girecek bir kaba önce karalahanayı ve sebzeleri koyun.
5
Üzerlerine tavuk butlarını ve sarımsakları dizin.
6
Tavuk suyunu gezdirin. En son karabiber ve az tuz serpin.
7
180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika boyunca arada bir kontrol ederek pişirin.