Karalahanalı fırında tavuk but tarifi nasıl yapılır?

Kırmızısından beyazına geniş bir çeşit aralığı olan lahanayı, herkesin seveceği muhteşem tarifler

6 kişilik
15 dakika
45 dakika
290 kalori

Karalahanalı fırında tavuk but için malzemeler;

  • 4 adet tavuk but (baget)
  • 1 demet karalahana
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml tavuk suyu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
1 Tavuk butlarını tereyağı ve zeytinyağı karışımında renk alacak kadar kızartıp kenara alın.
2 Kerevizi ve havucu çubuk şeklinde doğrayın. Sarımsağı ayıklayın. Karalahanayı irice kıyın.
3 Tavukların kızartıldığı tavada önce karalahanayı 1-2 dakika soteleyin, daha sonra kereviz ve havucu ekleyerek sotelemeye devam edin.
4 Fırına girecek bir kaba önce karalahanayı ve sebzeleri koyun.
5 Üzerlerine tavuk butlarını ve sarımsakları dizin.
6 Tavuk suyunu gezdirin. En son karabiber ve az tuz serpin.
7 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika boyunca arada bir kontrol ederek pişirin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil