Karamelli ve çikolatalı dilimler

Karamelli ve çikolatalı dilimler tarifi

Malzemeler:
250 gr un
75 gr pudra şekeri
175 gr tereyağı
Karamel için
90 gr tereyağı
90 gr kahverengi şeker
400 ml süt
Üzeri için
90 gr bitter çikolata
90 gr sütlü çikolata
40 gr beyaz çikolata

Hazırlanışı:
Fırını 180 derecede ısıtın. Un, pudra şekeri ve tereyağını hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine yarım santim kalınlığında olacak şekilde bir spatula yardımıyla yayın. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp hamurun soğumasını sağlayın. Karamel için, tereyağı, şeker ve sütü tavaya alın. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp karışımı sürekli karıştırarak karamel rengini alana kadar pişirmeye devam edin. Tavayı ocağın üzerinden alın. Hazırladığınız karameli pişmiş hamur tabakasının üzerine yayın ve soğuyana kadar bekletin. Bitter, sütlü ve beyaz çikolataları ayrı kaplar içine alıp benmari usulü eritin. Soğumuş olan karamelin üzerine bitter çikolatayı iki parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. Sütlü çikolatayı da aynı şekilde dökün. Sıralamayı aynı şekilde tamamlayın. Beyaz çikolatayı damlalar şeklinde bitter ve sütlü çikolatanın üzerine dökün. Bir kürdan ucu ile beyaz çikolatayı diğer çikolataların üzerine dağıtın. Çikolata donana kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil