Karnıyarık nasıl yapılır? Karnıyarık tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
Karnıyarık, Türk mutfağının en güzel, yediden yetmişe herkesin çok severek tükettiği lezzetlerinden biri. Peki Karnıyarık nasıl yapılır? Tüm püf noktalarıyla karşınızda nefis karnıyarık tarifi...
Türk yemeklerinin en sevileni, en gözdesi olan karnıyarık soğan, domates, biber ve baharatlarla birleştiğinde damaklarda mükemmel bir tat bırakıyor. Hem misafirlerinize hem de akşam yemeklerinizde hızlı ve kolayca yapabileceğiniz karnıyarık tarifini sizler için derledik...
4 kişilik
35 dakika
30 dakika
191 kalori
Karnıyarık tarifi için malzemeler
- 6 adet patlıcan
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 4-5 adet sivri biber
- 2- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- karabiber
- pul biber
Üzerini süslemek için;
- Domates ve sivri biber
Salçalı sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
1
Kıymayı kavurun. İçine ince doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
2
İnce kıyılmış sivri biberi ekleyin. Biberler kavrulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ve domates salçasını ekleyin.
3
Tuzunu ve baharatını ekleyip iyice kavurun, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4
Patlıcanları yıkayın, ardından zeytinyağında patlıcanların dış kısmını çok yumuşatmadan kızartın.
5
Ortadan ikiye böldükten sonra patlıcanların üzerini dikey olarak yarın.
6
Bir maşa yardımıyla içini açın, kararmaması için 3- 4 damla limon suyu sıkıp hafif tuzlayın, kıymalı harçla doldurun.
7
Bütün patlıcanlar doldurulduktan sonra üzerini dilimlenmiş domates ve sivri biberle süsleyin.
8
Bir kasede su, salça ve tuzu karıştırarak patlıcanların üzerine gezdirin, 200 derecelik fırında pişirin.