Karpuz peltesi

Karpuz peltesi tarifi

Malzemeler:
5-6 dilim karpuz
50 g toz şeker
200 ml su
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Üzeri için
1 yemek kaşığı file badem

Hazırlanışı:
Karpuzun çekirdeklerini ayıklayıp küçük doğrayın. Derin bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blender’dan geçirin. Bir tencereye aktarıp, su, mısır nişastası ve vanilyayı ilave ederek karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pelteyi servis kaselerine paylaştırıp, buzdolabında soğutun. Üzerini file bademle süsleyerek soğuk servis yapın.

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil