Kartoffelpuffer tarifi nasıl yapılır? (Alman usulü patates mücveri)
Bir Alman usulü patates mücveri olan Kartoffelpuffer Almanya'nın sevilen lezzetlerinden. Patates ve yumurtadan yapılan bu lezzet aslında mücvere benziyor. Kartoffelpuffer tarifi nasıl yapılır? diyorsanız aşağıda yapılış aşamalarını bulabilirsiniz.
Bu geleneksel Alman yemeğinin yapımı çok basittir: patates, yumurta, un ve su, her iki tarafı da pişirilmeden önce kalın bir hamur halinde karıştırılır. Genellikle yahnilerin, ızgara etlerin ve sosislerin tamamlayıcısı olarak servis edilseler de, bu patates krepleri Almanya'da sevilen bir atıştırmalık veya ana yemektir. Kartoffelpuffer'lara geleneksel olarak kremalı elma püresi, meyve konserveleri veya ekşi krema eşlik eder.
3 kişilik
15 dakika
15 dakika
280 kalori
Kartoffelpuffer için gerekli malzemeler
- 300 gr patates
- ½ adet soğan
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
- Sıvıyağ
Kartoffelpuffer Hakkında
1
Soğan rendelenir, suyu sıkılır ve bir kaba alınır.
2
Patates rendelenir, suyu sıkılır ve aynı kaba alınır.
3
Baharatlar eklenerek karıştırılır.
4
Yumurta eklenir karıştırılır.
5
Tavaya yağ alınır ve patatesler kaşık yardımı ile tavaya alınır.
6
Yağda arkalı önlü kızartılır.
7
Sıcakken servis edilir.