Kayısı kompostosu tarifi nasıl yapılır?
Yaz sofralarını serinleten mevsim meyveleriyle bir başka olan komposto tarifini sizler için hazırladık. Kayısı kompostosu hem kuru meyve hali ile hem de yaş ile yapılabilir. Peki kayısı kompostosu nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
6 kişilik
20 dakika
25 dakika
150 kalori
Kayısı kompostosu tarifi için gerekli malzemeler
- 900 gr taze kayısı
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet karanfil
- 2 adet çubuk tarçın
- 1.5 litre su
1
Şeker ve su kaynatılır.
2
Ardından iyice yıkanmış ve çekirdeklerinden ayrılmış kayısı eklenir.
3
Kayısılar yumuşadığında baharatlar eklenir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
4
Süzerek ya da taneli olarak tüketilebilir. Afiyet olsun.