Kayısılı soğuk muhallebi

Malzemeler
2.5 su bardağı kayısı suyu
2 yemek kaşığı nişasta
20 gr tereyağı
1 paket vanilya
5 kuru kayısı
Beyaz çikolata
File Antep fıstığı

Hazırlanışı
Tereyağını tencereye alıp eritin. Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılınana kadar karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Kaseleri servis tabağına ters çevirip tatlıları aktarın. Üzerini çok küçük kesilmiş kayısı parçalarıyla süsleyin. Eritilmiş beyaz çikolata ve file Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil