Kayısılı tart

Kayısı mevsimin bize en tatlı hediyesi...

Malzemeler:
İçi için;
1 kg. kayısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özü
1.5 yemek kaşığı tereyağı

Hamur için;
2 su bardağı un
1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
180 gr. yağ
1 kahve fincanı soğuk su

Hazırlanışı
İçini hazırlayın: Kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Bir kaba koyup şeker ve vanilya özü ile karıştırın.
Hamuru hazırlayın: Un ve pudra şekerini karıştırın. Toparlana dek yağ ile yoğurun. Suyu ekleyin ve karışım bir top haline dönüşene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.

Fırını önceden ısıtın: Hamuru bir yuvarlak haline getirin. Çapı yaklaşık 32 cm. olsun. Yağlı tart kabına koyup, dışarıya biraz sarkmasını sağlayın. Kaşık yardımıyla hazırladığınız içi hamurun içine koyun ve kenarlardan sarkan hamuru üstüne kapatın. Hamur kayısı ile hazırladığınız içi tam olarak kapatmayacak. Fırça yardımıyla soğuk suyu hamurun üstüne sürün ve ekstra pudra şekerini üstüne serpin. Yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin. Ilık ve tercihe bağlı olarak yanında vanilyalı dondurma ile servis edin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil