Kaymaklı katmer tarifi nasıl yapılır?
Antep mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden katmeri hazırladık. Sadece 5 dakikada hazırlanan katmer nasıl yapılır? Antep fıstığı ve üzerine kaymakla bütünlenen katmer tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı
2 kişilik
5 dakika
5 dakika
500 kalori
Kaymaklı katmer tarifi için gerekli malzemeler
- 1
- 5 su bardağı ılık su
- ½ tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar (3-4 su bardağı) un
- 1 paket (250 gr) tereyağı
- 200 gr kaymak
- 1
- 5 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ince çekilmiş Antepfıstığı
1
Ilık suyu ve tuzu uygun bir kaba koyun.
2
Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi kıvamında yoğurun.
3
Üstünü örtün, 20 dakika kadar dinlendirin.
4
Tereyağını orta ateşte eritin, ateşten alın.
5
Kaymağı ilave edin. Hamur işlerinde deneyimli iseniz, orta boy bir elma, değilseniz büyükçe bir ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturun.
6
Unlu zeminde hazır yufka inceliğinde açın. Bir fırça ile kaymaklı karışımı yufkaların üzerlerine sürün, şekeri ve antepfıstığını serpin.
7
Bohça gibi katlayın. Ortadan biraz harlı ateşte, yapışmaz tavada, yağlamadan kızartın.
8
Mayasız hamur çabuk sertleşeceğinden, soğutmadan servis yapın.