Kayseri mantısı nasıl yapılır? Kayseri mantısı tarifi ve püf noktaları
Bir kaşığa 40 tane mantı sığmalı sözüyle meşhur olan Kayseri mantısı 7'den 70'e herkesin sevdiği bir lezzet. Peki el emeği kayseri mantısı nasıl yapılır? Sizler için adım adım evde yapılabilen Kayseri mantısı tarifini hazırladık. İşte tabak tabak yemek isteyeceğiniz Kayseri mantısı tarifimiz..
Kayseri mantısı coğrafi işaret alan lezzetler arasındadır. Türkiye'de Kayseri ili özdeşleşen mantının tarihi aslında çok uzun yıllara dayanır. Orijinal Kayseri mantısında kaynatma süresi önemlidir. Normalden fazla kaynatıldığında, hamur özünü kaybeder ve yumuşayıp dağılır. Pişen mantı ateşten alındıktan sonra üzerine iki bardak soğuk su dökülür ve karıştırılır. Suyun fazlası süzülerek mantı bir kâseye aktarılır. Peki, Kayseri mantısı nasıl yapılır? İşte Kayseri mantısı için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları... (Kayseri yağlaması tarifi de ilginizi çekebilir)
4 kişilik
50 dakika
25 dakika
390 kalori
Hamur İçin Gerekli Malzemeler
- 300 gr un
- 240 gr su
- 1 adet yumurta
- Tuz
Harç İçin Gerekli Malzemeler
- 220 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- Yoğurt
- Sarımsak
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
- Pul biber
- Salça
1
Hamur için unu bir kaba alın ve içerisine kalan malzemeyi ekleyerek yoğurun. Kenarda dinlenmeye bırakın.
2
Bir yandan harç için soğan küçük yemeklik doğranır, baharatlar eklenir. Kıyma ilave edilerek yoğurulur.
3
Hamurdan bezeler alınarak açılır.
4
Mantı için kareler kesilerek harç koyulur ve her ucu orta nokta da birleştirilir. Bu şekilde hamurun tamamı bitirilir.
5
Su kaynatılır ve mantılar haşlanır.
6
Bir tavaya tereyağı alınır, salça ve baharatlar eklenerek kavrulur.
7
Yoğurt ve sarımsak karıştırılır.
8
Mantıların üzerine önce yoğurt sonrasında salça sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun!