Kazandibi nasıl yapılır? Adım adım kazandibi tarifi ve püf noktaları
Osmanlı saray mutfağında önemli yeri olan kazandibi, dibi tutturularak hafifçe kızartılan bir muhallebi türü. Sevilen sütlü tatlılar arasında yer alan kazandibi lezzetini, evde hazırlayarak elde etmek mümkün. İşte adım adım kazandibi tarifi ve püf noktaları...
Pastanelerde yemeğe alışık olduğumuz ve hatta yemeden duramadığımız tatlardan biri olan kazandibi , çok zahmetli ve teferruatlı bir tatlı gibi durabilir. Hafif bir tatlı olması nedeniyle tercih edilen ve çok sevilen bu tatlıyı evinizde kolayca yapabilirsiniz. Kazandibi tatlısı yaz günlerinde de dondurmayla da servis edilerek lezzetine lezzet katılır. Şimdi sizlerle bu harika tatlının tarifini paylaşıyoruz! (Bu tarifin ardından Muhallebi tarifimize ve Magnolia tarifimize de göz atabilirsiniz.)
8 kişilik
25 dakika
20 dakika
200 kalori
Kazandibi Tarifi için Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1
- 5 su bardağı toz şeker
- 30 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
KAZANDİBİ HAKKINDA
1
Tereyağı dışındaki malzemeler bir tencere içeresinde homojen bir kıvama gelene kadar çırpılır.
2
Ardından altı açılarak kıvam alana kadar kaynatılır.
3
Kıvam alan muhallebiye tereyağı eklenerek hızlıca eriyene kadar çırpılır ardından altı kapatılarak kenara alınır.
4
Ateşe dayanıklı bir tepsiye muhallebiden ince bir katman dökülür. Ardından ocak üzerine oturtularak düzenli şekillerde çevirerek renk alana kadar karamelize edilir. Bu esnada spatula ile küçük müdahalelerde bulunabilirsiniz.
5
Renk aldığında üzerine kalan muhallebi dökülerek eşit yayılması sağlanır, ılıdıktan sonra buz gibi soğuk su olan kaba, kazandibini yaptığınız kabı yerleştirin ve soğutun.
6
Soğuduktan sonra buzdolabına alarak birkaç saat dinlendirin.
7
Dilimleyerek ya da rulo yaparak servis edebilirsiniz.