Keçi peynirli çıtır muska böreği tarifi

İster kahvaltı, ister çay saatleriniz için çıtır çıtır lezzetler... Keçi peynirli çıtır muska böreği nasıl yapılır diyorsanız işte malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları

Malzemeler

  • 2 adet yufka

    İç harcı için;
  • 250 gr keçi peyniri
  • 1/2 demet maydanoz

    Sosu için;
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Mavi haşhaş tohumu

    Hazırlanışı

  • Yufkanın birini alın ve ince uzun olacak şekilde katlayın.
  • 4-5 parmak genişliğinde dilimlere ayırın ve bu dilimlerden birini alıp açın. Yufka şeridinin başlangıç noktasına hazırladığınız iç karışımından bir tatlı kaşığı ekleyin ve muska şeklini alacak şekilde sol taraftan başlayarak bir sağa, bir sola doğru katlayın.
  • Yufkanızın boyutuna göre bir şeritten 2 muska böreği çıkartabilirsiniz. Bu şekilde tüm yufkayı bitirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp mavi haşhaş tohumu serpin.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

    Fotoğraflar&Tarif: Gülen Yıldız Üçler
    @mutfaktamimarvar
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil