Kereviz karpaçyo

Kereviz karpaçyo tarifi

Malzemeler:
2 kereviz
6 diş sarımsak
1 portakal
1 soğan
1 havuç
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1/2 limon
Parmesan peyniri
2 çay kaşığı tuz
 6 çorba kaşığı zeytinyağı
10 çekimlik karabiber
1/3 muskat
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1.5 bardak su

Hazırlanışı:
Geniş bir tavaya 4 çorba kaşığı yağ koyun. Küçük küçük doğradığınız soğanları kızartın, sarımsak, havuç ve dolmalık fıstık ekleyin. Kerevizleri ince yuvarlaklar şeklinde kesin, tavaya dizin ve pembeleşmeleri için bir kez çevirin. Portakalı sıkarak içine ekleyin. Şekerini ve tuzunu koyun. Kaynar suyu üstüne dökün ve üstü kapalı şekilde 15 dakika pişirin. Tabağa alıp üzerine roka ve parmesan ekleyip, muskat rendeleyin. Üzerine karabiber ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip servis edin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil