Kereviz yemeği nasıl yapılır? Adım adım kereviz yemeği tarifi ve yapılışı
Kışın vazgeçilmez yemeklerinden birisi de kereviz yemeği. Kereviz yemeği, sindirim sistemine ve kan basıncının dengelenmesine iyi geliyor. Siz de kereviz yemeğini evde pişirmek isterseniz adım adım kereviz yemeği tarifi veriyoruz...
4 kişilik
15 dakika
30 dakika
220 kalori
Kereviz yemeği tarifi için malzemeler
- 1 adet büyük kereviz
- 1 adet büyük havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 1 çay bardağı bezelye
1
Kerevizleri soyun ve limonlu suyun içinde kararmaması için bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın, havucu ve patatesi soyup, küp küp doğrayın. Kerevizleri ise istediğiniz büyüklükte dilimleyin
2
Bir tencereye zeytinyağını koyun ve doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun.
3
Ardından doğradığınız havuç, patates ve kerevizi tencereye ekleyin. karabiber ve limon suyu ekleyip karıştırın. Eğer kuru bir yemek seviyorsanız, suyu eklemeyebilirsiniz.
4
Ama daha sulu bir yemek istiyorsanız, suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ısıda 25-30 dakika kadar pişirin.
5
Kereviz ve diğer sebzeler yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
6
Pişmenin son 5 dakikasında bezelyeleri ekleyin ve karıştırın. Kereviz yemeğini sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.